Secția consultativă

Secția consultativă este prima verigă în sistemul de acordare a ajutorului specializat de ambulatoriu în diagnosticul și tratamentul maladiilor de piele și maladiilor cu transmitere sexuală, unde activează medici de o calificare înaltă.

Pacienții care dețin asigurarea medicală obligatorie se adresează cu actul de identitate, polița de asigurare obligatorie de asistență medicală, trimitere – extras (formular 027/e) eliberat de medic dermatovenerolog din sector.

Secția consultativă oferă servicii consultative de diagnostic și tratament atît locuitorilor din mun. Chișinău cît și din raioanele Republicii Moldova, la fel și cetățenilor din alte țări.

În secție se prestează următoarele servicii:

– consultația medicului dermatovenerolog

– consultarea medicului dermatocosmetolog

– consultarea medicului ginecolog

– examinare la ITS prin metode ELISA, serologice, bacteriologice, PCR

– determinarea infecțiilor de profil TORCH (Anticorpi, citomegalovirus, toxoplasmoza, virus herpetic 1 și 2).

– examinarea prin metoda USC

– dermatoscopia

– uretroscopia

– histologia în maladii de piele

– citologia colului uterin

– colposcopia

– tratament cosmetologic

– înlăturarea formațiunilor benigne a pielii

– examinarea pentru infecții parazitare a pielii (demodex, scabie, micoze) prin metode bacterioscopice și bacteriologice

– testele alergologice epicutane

Pacienții sunt consultați și examinați conform Protocoalelor Clinice Naționale și Standardelor medicale de investigații și tratament, după ce se elaborează tratamentul complex individualizat.

Pentru pacienții neasigurați orice consultație și investigație va fi contra plată. Plata serviciilor se va efectua obligatoriu la casa din incinta Registraturii.

Toată informația privind serviciile, prețurile etc., este afișată pe panoul din holul secției.